tiistai 3. heinäkuuta 2012

Sleeping with Harry

SUOMEKSI/IN FINNISH
Tanaan kun ma menin kirjastoon, siella ei ollut yhtakaan vapaata konetta. Moukan tuurilla host-vanhemmat oli kuitenkin aamulla sanoneet, etta jos haluan, voin joskus kayttaa heidan vanhaa poytakonetta, joka on yleensa tyhjan panttina, joten tassa sitten ollaan, litimarkana ja vieressa moykkaava pyykkikone mutta netti toimii:)
Eli ilmeisesti perjantaista eteenpain pitaisi kertoa, vai kuinka? No, tuntien jalkeen oli luento Britannian historiasta, ja sen seuraaminen oli helpompaa kuin popkulttuuriluennon seuraaminen, koska a)mua ei vasyttanyt ollenkaan niin paljon ja b)ma istuin talla kertaa eturivissa enka toiseksi takimmaisessa, joten motivaatio seurata oli suurempi. Ihan mielenkiintoista se oli, oikeasti.
Kavin ostamassa korvatulppia ja illalla oli disko, josta me lahdettiin heti kun oli lupa eli tasan kello yhdeksan. Bussipysakilla huomasin jo tottuneeni siihen, etta taalla bussit on aina ajallaan: olin ihan etta mita, taa bussi on kaks minuuttia myohassa! Suomessa ma en edes huomaisi sita. Mutta se bussi jattikin sitten kokonaan tulematta, joten saatiin odottaa seuraavaa, joka tuli vasta yli puolen tunnin kuluttua ja sekin myohassa mutta ei kovin paljoa.
Tavattiin meidan uudet kamppikset, ukrainalainen ja espanjalainen tytto, jotka tosin oli jo nukkumassa, kun me tultiin kotiin. Joten kunnolla me tavattiin vasta lauantai-iltapaivalla.
Lauantai-aamuna me lahdettiin Stratford-upon-Avoniin ja Warwickin linnaan, oikestaan toisessa jarjestyksessa. Linnassa oli paikka jossa oli kuvattu joitain Merlinin kohtauksia, mutta me ei paasty sinne :(( Koska seuraava kierros johon mina ja Virva oltais mahduttu, ois ollu vasta puoli kahdelta ja siihen mennessa me oltiin lahdetty jo Stratfordiin. Mutta linna oli kylla hieno rakennus ja ymparisto.
Stratford-upon-Avon on Shakespearen kotikaupunki, joten siella me opttiin fakta jos toinenkin kyseisesta herrasta, ja lisaksi oli vapaata aikaa. Me kaytiin ihanassa karkkikaupassa, joka tuntui ihan Hunajaherttualta (tanaan mulle selvisi etta sellanen kauppa on myos Oxfordissa, arvatkaa minne meen huomenna) ja hmv:ssa, joka on maailman paras dvd/cd-kauppa! Ostin sielta aika paljon kaikkea. Mutta joo, Stratford oli kaunis kaupunki, ja sielta tultua me vasta kunnolla tavattiin ne kaksi muuta tyttoa, jotka ovat oikein mukavia.
Lauantai-iltana host-vanhemmat pyysi meita katsomaan sateenkaarta yhden makuuhuoneen ikkunasta, johon oli tulossa kazakstanilaisia tyttoja, joiden sankyja host-aiti oli just laittamassa. Toisella niista oli Harry Potter-tyynyliina ja mun oli tietysti pakko ottaa siita kuva, jolloin host-aiti kysyi, haluaisinko makin Potter-lakanat. Ma olin ihan etta oooooooo! -yes, please, ja se nauroi ja meni kaivamaan kaapista mulle Potter-tyynyliinan + pussilakanan ja laittoi ne mun sankyyn. Alkaa nyt kasittako vaarin, se siis vaihtoi meidan lakanat joka tapauksessa sina paivana. Ja seuraavana iltana se kysyi multa: "Do you like sleeping with Harry, then?" ja nauroi ja ma nauroin ja vastasin kylla.
Sunnuntaina Bathiin. Siella me saatiin tehda mita huvitti, joten me mentiin Jane Austen-keskukseen ja siella oli tallainen ihana pieni museo aiheesta Jane Austen seka kauppa, josta pysty ostamaan kaikkea kivaa. Ostin aidille tuliaisen ja itselleni nuotteja seka mustekyna/muste/lyijykyna-setin. Kaytiin myos syomassa italialaisessa ravintolassa JA italialaisessa kahvilassa.
Eilen aamulla oli luento brittikirjallisuudesta, joka oli vahan tylsa kun tekniikka ei toiminut kunnolla ja luennoitsija ei ollut valmistautunut - se oli joku uusi, meidan varsinainen oli varmaan kipee tai jotain. Sitten tunnit (projektitunnilla alkoi tulla vahan kiire, lehti pitas olla pian valmis ja mulla on kaikki viela kesken) ja suoraan tunneilta elokuviin. Menin Susan, Ninnin, Virvan ja Hertan kanssa katsomaan Marvel's Avengers Assemble, Susa ja Ninni pitaa siita ihan hirveesti. Sellanen supersankarileffa, ei kovin hyva mutta ihan viihdyttava joistain kohdista. Ma tosin nukuin lopputaistelun:)hups. Mutta vasytti ihan kamalasti.
Illalla olis ollu disko mutta hankin luvat olla menematta, ja olin siis kotona host-vanhempien kanssa ja se oli tosi mukavaa, syotiin, juteltiin, host-aiti naytti niiden nuoruuskuvia ja kuvia muutaman vuoden takaisesta Kuuban-matkasta, kaikkea sellaista. Me jutellaan paljon niiden kanssa, se on helppoa kun ne on niin mukavia.
Tanaan ma sain nukkua pitkaan!!! Se siis naissa oloissa tarkoittaa etta heratyskello soi 8.20 eika 7.00. Joo, meilla oli boat cruising Thamesilla tai Isisilla kuten sita taalla kutsutaan, joka oli aika tylsaa, ei sielta veneesta nahny mitaan. Sitten me kaytiin vahan shoppailemassa, ma ostin Chrystalille sen LotR-extended-packin, jota pyysit, ja joka painaa yli kilon... mun pitas siis takas tullessa saada kilon korkeempi painoraja kun muiden, koska se ei oo oikeestaan mun. Tunneilla meille kerrottiin siita miten kirjoitetaan virallista englantia (paljon tyhmia saantoja) ja toisella tunnilla me katsottiin sellaista brittikomediasarjaa yksi jakso ja se oli kivaa. Brittihuumori on niin hauskaa:)
Pari tuntia sitten lahdettiin ruotsalaisen huonekaverin kanssa kavelylle ulos sateeseen ja oltiin siella melkeen tunti. Se oli ihan hauskaa, oikeestaan, kun ei valittanyt kastumisesta. Katseltiin vahan etta millainen paikka tama Kennington Village nyt oikein on. Todella sieva ja aika maalaisen oloinen paikka, ainakin sielta missa me kaveltiin. Lehmia ja hanhia pelloilla and stuff like that:)
Ylakerrassa mua odottaa suihku ja lammin sanky hirvea pino koulutoita jotka on pakko saada tehtya huomiseksi ja SITTEN suihku ja lammin sanky Harry-lakanoineen paivineen. Eli taidan tasta juoda teekupposeni loppuun ja hiipparoida ylakertaan, etta paasen joskus nukkumaankin. Hyvaa yota!

IN ENGLISH/ENGLANNIKSI
Today when I went to the library, there wasn't a single free computer. Luckily, my host parents had just same morning said that if I wanted, I could use their old computer which no one ever used. So here I am, soaking wet and a noisy washing machine behind me, but Internet works:)
So forward from Friday, then? Well, after the lessons we had a lecture about British history and concentrating was a lot easier now than in pop-culture lecture, because a)I wasn't so tired this time and b)I was sitting in the front row, so I was more motivated in staying concentrated. It was pretty interesting, really.
I bought the earplugs and in the evening we had a disco, but we left immediately when we had permission, nine o'clock. In the bus stop I noticed that I had already got used to the fact that here buses are never late: I just thought, what, this bus is two minutes late! In Finland I wouldn't even notice it. But that bus didn't come at all, so we had to wait for a half an hour for the next one, which was a bit late too, but not much.
We met our new roommates, a Spanish girl and an Ukrainian girl, though they were already sleeping when we returned. So we didn't meet them properly until Saturday afternoon.
In Saturday morning we left for Startford-upon-Avon and Warwick Castle, actually in different order. In the castle there was a place where they had shot some scenes of Merlin, but we didn't see it :((( 'Cause the next tour where they had room for me and Virva was at half past one, and we would have already gone to Stratford by that time. But the castle was a wonderful building and environment anyway.
Stratford-upon-Avon is Shakespeare's home town, so while in there we learned quite a lot about him. Plus that, we had free time. We went to this lovely sweet shop, which felt just like the Honeydukes (today I found out that this shop is also in Oxford, guess where I'll go tomorrow) and in HMV, which is the best dvd/cd shop in the world! I bought pretty much stuff from there. But yeah, Stratford was a beautiful town and when we came back from there, we finally met the two other girls, and they are very nice.
On Saturday evening our host parents asked us to take a look of a rainbow. It was visible from the window of a bedroom of two girls, arriving the next day, and our host mum was just making their beds. One of them had a Harry Potter pillowcase and I of course had to take a picture of it. When I did, my host mum asked if l'd like Potter bedding as well. I was like ooooooo! -yes, please and she laughed and went to get them and put them to my bed. Don't misunderstand me, she changed our beddings that day anyway. And in the next evening she asked me: "Do you like sleeping wiht Harry then?" and laughed and I laughed and said yes.
On Sunday to Bath. We got to do what we wanted, so we went to The Jane Austen Centre and there was this lovely small museum about Jane Austen and a shop with lots of cute things. I bought something for my mum and some sheet music + pen/ink/pencil set for myself. We ate in an Italian restaurant AND in an Italian café.
Yesterday morning we had a lecture about British literature and it was a bit boring, because the technology wasn't working properly and the lecturer was unprepared - it was someone new, the other one was probably sick or something. Then the lessons (I have nothing finished in the project lesson and the paper should be ready soon so I'm in a bit of a rush) and from school straight to the cinema. I went to see Marvel's Avengers Assemble with Susa, Ninni, Virva and Hertta, Susa and Ninni both like it very much. It's a super hero movie, not very good but entertaining in some points, though I slept through the final battle:)oops. But I was so tired.
In the evening there would've been a disco, but I got the permission not to go and spent the evening home with my host parents. It was very cosy, we ate and talked, host mum showed us pictures from their youth and pictures from their trip to Cuba few years ago, things like that. We talk a lot wiht them, it's easy 'cause they're so nice.
Today I got to sleep long!!! Which in these conditions means that I had to wake up at 8.20 and not at 7.00 as usual. Yeah, we had boat cruising on the Thames or on the Isis as they call it in here. It was pretty boring, you couldn't see much anything from the boat. Then we went shopping, I bought that LotR-extended-pack to Chrystal as you asked me to, and it weighs over a kilo... so when we return my weight limit should be 24 and not 23 'cause that pack isn't actually mine. In the lessons we were told about how to write formal English (lots of stupid rules) and in the second lesson we watched one episode of a British comedy series and it was nice. British humour is so funny:)
A couple of hours ago we went out to the rain to take a walk with my Swedish roommate and we spent there almost an hour. It was fun, actually, when you didn't mind of getting wet. We looked around to see what kind of place this Kenningotn Village really is. Very pretty and quite a countryside-sort-of-place, at least it was where we were. Cows and geese in the fields and stuff like that:)
In upstairs there is something waiting for me: a shower and a warm bed a huge pile of schoolwork to do and THEN a shower and a warm bed with its Harry bedding. So I think I'll finish my cup of tea and sneak upstairs so that I will be in bed at sometime. Good night!

1 kommentti:

  1. UOOOOOOOOOOOOOOOHHHH OIKEEEEESTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KIIIIIITOSSSSSSS!!!!!!!!!!!
    Juu, caps on ystäväni.
    Mä niin odotan, et pääsen kuulemaan sun äänes ^^
    Täällä on ihanan lämmin, ja mä oon ryhtynyt uskomattomaan hommaan: mä siivoan mun vaatekaappia. Vapaaehtoisesti. Kyllä, minä.
    Mun sylissäni on tää pienempi rääpäle ja se nukkuu ja tärisee. Se on aika suloinen. En jaksa tähän kommentoida noita siun tekstejä kauheesti, mut saat tehän kunnon selvityksen sitten puhelimessa, hahaa. Hyttyset syö mua >< Ja mä oon saanut inspiksen yhteen ihan uuteen tarinaan, toivottavasti haluat lukea sen. Periaatteessa mun tekis mieli kertoa siitä, mut nyt mä kerrankin oon spoilaamatta sua. *kiemurtelee tuskissaan*
    Huomenna on miitti! Ihanaa... Mut mulla on silti jotenkin kauheen nuutunut fiilis. Sen siitä saa, kun ei saa piristysruiskeita (also called Sezzie) säännöllisesti.
    Mä kävin eilen Lujiksessa toisen kerran elämässäni, ja siellä oli tosi kivaa. Oonko mä puhunut sulle jo, et meidän pitää käydä joskus yhdessä Soukan nuokulla? No, meidän pitää. Eh. Lujikseen vielä, kyllä Sode on aina ja ikuisesti se number one. Ehehe.
    Ja arvaa, miten pahasti mä repesin tolle otsikolle. Mää kerron Jaredille! :P
    *haliruts* Hauskaa loppumatkaa, mutte tule pian kotiin, joohan? Love ya!

    VastaaPoista